Specialister på energieffektiva drivsystem och kraftgenerering

BEVI är ett av Nordens största företag inom elektriska drivsystem och kraftgenerering. Sedan 1931 har vi tillverkat elmotorer till olika industrier världen över. Elmotorerna står i centrum för vår verksamhet och vi ligger i absolut framkant när det gäller produktutveckling av energieffektiva drivsystem. Test Test

Korta leveranstider och egen produktionsanläggning gör att vi snabbt kan ta fram specialmotorer för alla miljöer, även de mest krävande.

Sammantaget över BEVI-gruppen erbjuder vi ett omfattande sortiment av elmotorer, generatorer, transmissioner, kraftelektronik, lindningsmaterial och startutrustningar. Vi utför även service på elektriska maskiner upp till 20 ton. Lokala variationer i erbjudandet kan finnas men det mesta brukar gå att lösa.

Vi samarbetar nära inom gruppen vilket ger oss en flexibilitet som gör det möjligt att snabbt tillgodose varje kunds unika krav på kompletta systemlösningar.

Vision och affärsidé

Vision

Vår vision är att bidra till en hållbar värld genom att erbjuda effektiva produkter och lösningar för generering och användande av elektrisk energi.

Affärsidé

BEVIs affärsidé är att erbjuda innovativa och energieffektiva produkter, system och tjänster inom områdena elektriska drivsystem och kraftgenerering.

Vår applikationskunskap, tekniska kompetens och energi, ökar våra kunders produktivitet och konkurrenskraft.

Vi driver vår utveckling mot ökad hållbarhet genom ständigt effektivare produkter, system och arbetsprocesser. Vi har tydligt fokus på största möjliga värde för våra kunder och medmänniskor – varje dag.

Vårt löfte "Our energy - your success"

Med vår tagline/slogan "Our energy - your success" önskar vi förmedla hela affärsidén. Att oavsett om det gäller elektriska drivsystem, vårt sätt att bemöta våra kunder eller om vi håller i en kurs, ska vår energi se till att våra kunder når framgång. Det gäller även internt, vår gemensamma energi ska se till att alla trivs, utvecklas och når framgång på jobbet.

BEVI i världen

BEVI är verksamma i Sverige, Danmark, Norge, Finland och Kina. Det ger god, lokal kontakt och bra tillgänglighet. Vi levererar även till Estland och Litauen via distributörer.BEVI-karta

I Sverige finns BEVI både i Umeå och Blomstermåla. 

I Blomstermåla 4 mil norr om Kalmar finns huvudkontor, lager, produktion och en av Sveriges större serviceverkstäder för elektriska maskiner. Utveckling av ny motorteknik sker härifrån i samarbete med universitet och större svenska industriföretag.

I Umeå finns även ett regionkontor med lager och serviceverkstad för norra Sverige.

BEVI-Blomstermala-headoffice.jpg

En del av Addtech

BEVI-gruppen har omkring 90 anställda och är del av den börsnoterade teknikhandelskoncernen Addtech med ca 2 700 medarbetare i ca 20 länder och en omsättning på drygt 10 miljarder svenska kronor (2018/2019). Addtechs nätverk ger finansiell styrka och flera systersällskap som vi gärna samarbetar med för att snabbt hitta rätt lösning. 

Läs mer om  Addtech →

Se vad vi gör på BEVI

Är du intresserad av att se vad vi gör på BEVI och hur vi vidareförädlar våra produkter? Se gärna filmen om BEVI :

teaser3.jpg

Snabbfakta

  • Omsättning ca 250 MSEK (2018/2019)
  • Grundat år 1931
  • 6 kontor i Norden och Kina
  • BEVI AB är certifierat enligt ISO 9001 och ISO 14001
  • En del av Addtech AB, en svensk börsnoterad teknikhandelskoncern bestående av ca 130 dotterbolag med totalt 2 700 anställda

icon-pdf.png BEVI företagspresentation (SV)

Kontakt →